به گزارش اقتصاد ۱۲۰، آلبرت بغزیان، تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار کرد: کسی نیست از خود بپرسد چرا تولید کنندگانی که از ارز ترجیحی استفاده میکنند، باید اقلام خود را با نرخ ارز ۶۵هزار تومانی به فروش برسانند.
وی افزود: آیا نباید به روند واردات شکر و چای و پوشاک و…نظارت شود تا اقلام مصرفی مردم با تورمهای ۷۰ و ۸۰ و بالای ۱۰۰ درصد فروش نرود. چرا نهادهای نظارتی در برابر این نوع سوداگریها دقت و توجه لازم را ندارند.
بغزیان عنوان کرد: موضوع مهم بعدی عدم نظارت بر قیمتهاست. از بادمجان و پنیر گرفته تا اجاره خانه و پوشاک و…به دلیل بالا رفتن نرخ ارز با افزایش قیمت مواجه شدهاند.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی عنوان کرد: در شرایطی که کشور با حمله نظامی مواجه شده، گروهی هم در امارات و استانبول و… در حال بازی با نرخ ارز ایران هستند. عجیب اینجاست که در ایران ابتدا نرخ درهم را تعیین میکنند و بعد نرخ دلار مشخص میشود. چرا که درهم و دلار یک رابطه ثابت ۳,۶درصدی دارند.
بغزیان گفت: وقتی درهم گران شود، دلار هم بالا میرود، بدون اینکه در داخل کشور اتفاق خاصی افتاده باشد. این افزایش نرخها به دلیل عرضه و تقاضا نیست، بلکه به دلیل متغیرهای بیرونی است که این نوسانات شکل میگیرد. البته درست است که حمله اسراییل به کنسولگری بخشی از انتظارات تورمی در ایران را دچار تغییر میسازد اما این تحولات به اندازهای نیست که بخواهد کلیت اقتصاد ایران را با خطر نوسان مواجه سازد. این نوسانات بیشتر ریشه در متغیرهای بیرونی و خارج از متن دارد.