حجتالله فرزانی، اقتصاددان و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفتگو با «اقتصاد ۱۲۰» اظهار کرد: با کاهش تنشها و خصوصا تدابیری که در حوزه دیپلماسی اقتصادی دنبال میشود کاهش بیشتر نرخ ارز قریبالوقوع است.
وی افزود: ادامه این روند مستلزم کنترل نقدینگی است و انتخابات آمریکا هم قطعا تاثیراتی را از لحاظ انتظارات تورمی روی نرخ ارز خواهد گذاشت.
فززانی گفت: از نظر کوتاهمدت روزهای خوب ارزی در پیش است و ما همیشه از نظر تاریخی در اواخر اردیبشهت و اوایل خرداد کمترین قیمت دلار در طول سال را تجربه میکنیم. سیاستهای انقباضی بانک مرکزی در کنترل نقدینگی و عوامل پولی نشان میدهد بانک مرکزی توانسته علت اصلی افزایش نرخ ارز را کنترل کند.
این اقتصاددان افزود: شاید کنترل نقدینگی و خلق پول توسط دولت در اختیار بانک مرکزی نیست ولی رئیسکل توانست از طریق کنترل ترازنامه بانکها خلق پول توسط بانکها را کنترل کند. نتیجه این سیاست کاهشی شدن نرخ رشد نقدینگی است و باعث شد این نرخ به ۲۳ درصد برسد.
فرزانی گفت: فززانی فرزین شخصا در حد توان خودش تلاش زیادی برای برقراری دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه کرده است. سیاست او دسترسی به منابع ارزی برای تامین نیازهاست و توانسته بخشی از منابع ارزی ما در کشورهای دیگر را نقد کند.
این اقتصاددان عنوان کرد: تاثیر هیجانات روی انتظار تورمی را نباید نادیده گرفت و همچنین تسهیلات تکلیفی باری است که از طرف دولت بر دوش بانکها قرار گرفته است. در شیوه قانوننویسی تسهیلات تکلیفی تبعاتی که ایجاد میکند در نظر گرفته نشده است.