به گزارش اقتصاد ۱۲۰ ، عرضه گوشت قرمز در پایینترین سطح، از انتهای خرداد ۱۳۹۹ تاکنون قرار گرفته است. بیش از سه ماه از وعده قائممقام وزیر جهاد و کشاورزی مبنی بر کاهش قیمت گوشت گذشته است؛ اما نهتنها قیمت گوشت کم نشده بلکه از عرضه آن در کشتارگاهها نیز کاسته شده است.
برای اینکه بهتر متوجه شوید میزان عرضه گوشت تا چه اندازه کاهش یافته، میتوان دست به یک مقایسه زد. در مقام مقایسه، از زمان شیوع ویروس کووید ۱۹ تاکنون، هرگز سطح عرضه گوشت قرمز تا این حد کم نبوده است؛ برای همین هم هست که بسیاری از کارشناسان، نگران امنیت غذایی و پروتئین سفره مردم شدهاند؛ بنا بر تازهترین گزارش منتشرشده از مرکز آمار ایران، عرضه گوشت در کف ۴۴ ماه اخیر قرار گرفته است.
درست است که بنا بر یک رویه که دامداران هم آن را تایید میکنند، کاهش عرضه دام به کشتارگاهها در زمستان طبیعی است اما مسئله نگرانکننده این است که آخرین باری که سطح توزیع دام اینچنین کاهش یافته بود، دوران پاندمی کرونا بود؛ دورانی که کسبوکارها در ضرر بودند و اصلاً برخی از دامداران میترسیدند نزدیک دامهای خود شوند زیرا در آن زمان شایعاتی درباره احتمال انتقال ویروس ناشناخته از حیوان به انسان وجود داشت.
آخرین آمارهای عرضه گوشت قرمز در کشور حاکی از آن است که عرضه گوشت قرمز در دیماه سال گذشته ۴۱ هزار تن بوده که با کاهش ۱۸ درصدی نسبت به سال جاری به ۳۳ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است.