دخالت نمایندگان مجلس در مدیریت ارزی بانک مرکزی نتیجه معکوس دارد

عزتی گفت: نوسانات ارزی که تحت تاثیر عوامل سیاسی و نظامی رخ می‌دهد اثری کوتاه مدت داشته و خیلی زود فروکش می کند. با توجه به کاهش التهابات و تنش های سیاسی پیش بینی می‌شود که روند نزولی قیمت دلار همچنان ادامه یابد.

دکتر مرتضی عزتی، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با «اقتصاد ۱۲۰» با بیان اینکه نوسانات ارزی که تحت تاثیر عوامل سیاسی و نظامی رخ می‌دهد اثری کوتاه مدت داشته و خیلی زود فروکش می کند، ادامه داد: با توجه به کاهش التهابات و تنش های سیاسی پیش بینی می‌شود که روند نزولی قیمت دلار همچنان ادامه یابد.

وی افزود: پیش بینی می‌کنم قیمت دلار در بازار آزاد بین ۷ تا ۸ درصد کاهش یابد. بانک مرکزی در واقع باید به نوعی با سیاست گذاری مناسب شرایط را برای مدیریت بهتر بازار فراهم کند.

عزتی گفت: در خصوص اظهارات اخیر برخی نمایندگان مجلس درباره سیاست‌های ارزی و دخالت مستقیم آنها در حوزه ارز نیز باید گفت: باید شرایطی را فراهم کرد که استقلال بانک مرکزی حفظ شود، چرا که در چنین شرایطی می توان به بهبود شاخص‌های مختلف اقتصادی در ارز و سکه، نظام بانکی و نقدینگی و نرخ تورم امید داشت.

این اقتصاددان بیان کرد: عامل اصلی تورم، فشار تقاضا و نقدینگی است. استقلال هر چه بیشتر بانک مرکزی باعث خواهد شد که سیاست‌های پولی بانک عمدتاً در جهت ایجاد ثبات اقتصادی و ثبات قیمت‌ها باشد و تصمیمات اخذ شده بیشتر بر مبنای اقتصادی باشد نه منافع و اهداف سیاسی.

عزتی گفت: مجلس باید نقش نظارتی و قانون گذاری خود را بهبود ببخشد، اما سیاست گذاری در نظام پولی و ارزی وظیفه بانک مرکزی بوده و نمایندگان مجلس می توانند بر عملکرد قوانین نظارت داشته باشند. اینکه مجلس بخواهد بانک مرکزی را مجبور به عرضه ارز با نرخ  و مقدار مشخص کند، نتیجه منفی بر عملکرد بازار خواهد داشت.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesad120.ir/?p=10786

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

تسهیلات غیر حضوری بانک ملی

بدون چک، سفته و گواهی کسر از حقوق

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پیشنهادی: