به گزارش اقتصاد ۱۲۰، کامران ندری، تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار کرد: اگر بر پایه کاهش نرخ رشد نقدینگی بخواهیم تحلیل کنیم، میبینیم که هدفگذاری بانک مرکزی برای کاهش رشد نقدینگی تقریبا محقق شده و به زیر ۲۵درصد رسیده است.
وی افزود: کاهش رشد نقدینگی، به هر روی یک پارامتر تعیینکننده در کاهش نرخ تورم است و پایه پولی به عنوان یک پارامتر بسیار مهم دیگر، با طی کردن سیر نزولی، به زیر ۳۰درصد رسیده است. اگر دولت بتواند بازار ارز را به عنوان یکی از مهمترین لنگرهای انتظارات تورمی مدیریت کند، وضعیت تورمی از این بدتر نخواهد شد. با توزیع ارز در بازار توسط دولت، به هر حال میزان پایه پولی نیز کاهش پیدا خواهد کرد.
این اقتصاددان عنوان کرد: در ارتباط با تحولات ارزی هم باید یادآور شد که همه آن در اختیار نهادهای سیاستگذاری پولی کشور نیست و تحولات سیاسی و بینالمللی و مسائل اقتصادی بسیار زیادی در تعیین تحولات منتهی به افزایش قیمت ارز تاثیر دارند.
ندری گفت: بدیهی است که اگر نرخ تورم نتواند پایین بیاید (که به پارامترهای مختلفی نیز بستگی دارد)، بالاتر خواهد رفت و اینگونه نیست که در همین سطح فعلی باقی بماند.
وی عنوان کرد: به همین دلیل من میگویم ما حتی اگر به نرخ تورم ۳۰درصدی هم برسیم، من این دولت را یک دولت موفق میدانم. این هم در شرایطی است که تورم ۳۰درصدی بسیار نرخ وحشتناک و بالایی است.
این اقتصاددان بیان کرد: با این حال اگر دولت بتواند بر متغیرهای پولی و روانی منفی غلبه کند و نرخ تورم را به سطح ۳۰درصدی برساند، من میگویم که باید به دولت این اعتبار را داد، زیرا یک دستاورد بسیار بزرگ برای شرایط پولی و اقتصادی فعلی بهشمار میرود.