به گزارش اقتصاد ۱۲۰، مسعود نیلی دستیار رئیس جمهور سابق اظهار کرد: در کشور ما، باور رسمی آن است که اتخاذ رویکرد تعاملگرا به روابط خارجی، مستلزم دست کشیدن از باورهای اصیل انقلاب و در اصطلاح، پذیرش سلطه بیگانه بر مقدرات کشور است.
وی افزود: چنین باوری باعث شده است که ما نه تنها از کشورهای برخوردار از تکنولوژیهای برتر و بهرهمند از منابع سرشار مالی بهرهای نبریم، بلکه روابط خارجی با بخش موثری از جهان، برای ما حالت دفاع در یک جنگ نابرابر را به خود گرفته و عملا نظام حکمرانی ما به برقراری نوعی از روابط خارجی که استقلال مدنظرش را فراهم کند، اما متضمن بهرهگیری از ظرفیتهای فراوان جهانی هم باشد، شکست خورده است.
نیلی گفت: اصلاحات اقتصادی بدون بهرهگیری از منابع بینالمللی، فشار طاقتفرسایی را به جامعه وارد میکند و چنانچه برقرار کردن روابط توسعهگرای خارجی همچنان به عنوان خط قرمز شناخته شود، خودبهخود انجام اصلاحات، منتفی و تداوم ناترازیها اجتنابناپذیر خواهد بود.
دستیار سابق رئیس جمهور عنوان کرد: در چنین شرایطی اصلاحات اقتصادی که به غلط صرفا به افزایشهای جبری موردی برخی قیمتهای دستوری، آن هم بهطور معمول در بدترین شرایط اطلاق شده، اصلاحات اقتصادی را با نامِ شومی در حافظه مردم ثبت کرده است.