در خبرها میخوانیم که با قاطعیت از قیمت کاهش یافتهی برنج میگویند اما واقعیت را سوپرمارکت سر کوچه مشخص میکند!
سخنگوی تعزیرات میگوید قیمت برنج در برخی استانها به ۱۴۰ تا ۱۵۰هزار تومان رسیده، اما با واردات مرزی و اختیارات تازه، «بهزودی» به محدوده ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان برمیگردد. در گزارشها، از ۸۸ هزار پرونده نظارتی و برخورد با گرانفروشان حرف میزنند و از اینکه بازار در آستانه کنترل است؛ برنج، در جهان تنظیم بازار، یک عدد است که قرار است با چند امضا و چند کانتینر، پایین بیاید.
اما قصهی برنج در قابلمه با آنچه در اخبار میگویند فرق دارد. برنج تنظیم بازاری با آن سهمیه قطرهچکانی، اگر اصلاً دستتان به آن برسد، نهایتاً میشود برنج مخلوطی که هر هفته یکبار روی اجاق میرود. در بازار واقعی اما، برنجهای وارداتی پاکستانی و هندی مدتهاست راهشان را از نرخهای دولتی جدا کردهاند و شروع قیمتشان از کیلویی ۲۳۰هزار تومان است.
اوضاع برنج ایرانی هم دستکمی ندارد؛ طارم و هاشمی که روزگاری عطر معمولی سفرهها بودند، حالا در خوشبینانهترین حالت از کیلویی ۲۹۰هزار تومان شروع میشوند و اگر سراغ مدلهای لوکس و کشت دوم بروید، باید خودتان را برای ارقام بالای ۴۰۰ هزار تومان آماده کنید.
با یک حساب سرانگشتی میفهمید یک قابلمه ساده، معادل دستمزد یک روزِ کامل کارگر آب میخورد و باید تصمیم بگیرید برنج را هر روز دم کنید، یا بگذارید برای مهمان!




