به گزارش«اقتصاد ۱۲۰»، در حالی که در پایان دولت دوازدهم، وضعیت صنعت مرغ کشور بحرانی بود و به علت کاهش تولید، دولت مجبور به واردات گسترده مرغ شده بود تا صفهای طولانی خرید را جمع کند، هماکنون در پایان دولت شهید رئیسی و تحویل دولت به پزشکیان، وضعیت تولید مرغ در بهترین حالت خود قرار دارد و نه تنها بازار کشور با کمبود مرغ و صفهای مردمی مواجه نیست، بلکه مرغداران در حال صادرات تولیدات مازاد خود هستند.
در دولت دوازدهم به علت تدابیر نادرستی که دیده شده بود، کشور با بحران مرغ مواجه شد و با کمبود این ماده غذایی، صفهای مرغ در سراسر کشور ایجاد شده بود.
دولت دوازدهم برای رفع بحران کمبود مرغ از اواخر سال ۱۳۹۹ شروع به واردات گسترده مرغ کرد که تا اواسط سال ۱۴۰۰ هم ادامه داشت.
حسن روحانی در اردیبهشت ۱۴۰۰ در پاسخ به انتقادات نسبت به بحران مرغ، مشکل را به گردن تحریمها انداخت. در آن مقطع روحانی گفت: گاهی اوقات بعضیها میگویند تحریم چه کار به مرغ دارد، مرغ که تحریم نشده است. مردم باید بدانند که در مرغ اجداد آنهایی که وارد میکردیم، تحریم شدیم و نگذاشتند و میخواستند اخلال ایجاد کنند که در داخل کشور اصلا مرغ تولید نشود. از طرف دیگر نهادههایی که وارد میکنیم از طریق ارز و سیستم بانکی است که با فشارها و مشکلاتی که برای ما ایجاد کردند خرید و وارد کردن آنها با مشکلات فروانی توام بود.
اما در دولت شهید رئیسی با وجود تداوم تحریمها، مشکلات صنعت مرغداری کشور حل شد و هماکنون آنقدر رونق در این صنعت ایجادشده که میزان تولید مرغ از مصرف فراتر رفته و چند ماهی است که مرغداران در حال صادرات تولیدات مازاد خود هستند. در واقع برای اولین بار است که ایران موفق شد به صادرکننده مرغ تبدیل شود.
دیگر خبری هم از صف مردم برای خرید مرغ نیست و تقریبا در این سه سال، مردم صف خرید مرغ را به فراموشی سپردند.
در یک سال پایانی دولت روحانی شاهد نوسانات افزایشی قیمت مرغ بودیم اما در یک سال اخیر در دولت شهید رئیسی قیمت مرغ ثبات نسبی داشت و حتی در تیرماه امسال نسبت به سال گذشته قیمت آن کاهشی شد.