به گزارش اقتصاد ۱۲۰، علینقی مشایخی، رئیس سابق دانشکده اقتصاد دانشگاه شریف اظهار کرد: تغییرات ساختار سنی جمعیت کشور به مشکلات ناشی از تورم میافزاید. نسبت جوانان کشور به کل جمعیت رو به کاهش است.
وی افزود: متولدان دهههای ۵۰ و ۶۰ که دوران رشد زیاد جمعیت بود به بازنشستگی میرسند. به خاطر ساختار سنی جمعیت و کاهش سرمایهگذاری تعداد شاغلان به کل جمعیت رو به کاهش است.
مشایخی گفت: دریافت صندوقهای بازنشستگی از کسورات حقوق شاغلان و سود سرمایهگذاریهای قبلی تامین میشود. پرداختهای صندوقها به تعداد بازنشستگان و حقوق بازنشستگی آنها بستگی دارد.
رئیس سابق دانشکده اقتصاد شریف عنوان کرد: چند سالی است که صندوقها دچار ناترازی شدهاند و به علت کاهش نسبت تعداد شاغلان به بازنشستگان دریافتی آنها بابت حق بازنشستگی شاغلان کمتر از پرداختهای آنها به بازنشستگان است.
مشایخی گفت: متاسفانه صندوقها سپردههای قبلی خود را زمانی که دریافتها بیشتر از پرداختها بود بهخوبی مدیریت و سرمایهگذاری نکردهاند که بازده سرمایهگذاری کفایت بخش زیادی از حقوق بازنشستگان را بدهد.
وی بیان کرد: کسری روزافزون صندوقهای بازنشستگی از محل بودجه دولت باید تامین شود. افزایش تعداد بازنشستگان از یک طرف و انتظار بحق آنها برای افزایش حقوق بازنشستگی به خاطر تورم، بار روزافزونی را به بودجه دولت تحمیل میکند و کسری بودجه را افزایش میدهد و پیچیدگی مدیریت اقتصاد کشور را افزایش میدهد.