منظور: تا امروز فقط ۴ همت از دارایی‌های دولت مولدسازی شده است

رئیس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه برنامه‌های پنج ساله و قوانین بودجه‌ای کشور باید حتماً واقع گرایانه باشد، در غیر این صورت نظم جاری کشور بر هم می‌خورد، به اهداف پیش بینی شده در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ در زمینه درآمدهای حاصل از مولدسازی اشاره و اظهار کرد: در قانون بودجه امسال ۱۰۸ همت به عنوان درآمد حاصل از مولدسازی دارایی‌های دولت هدف‌گذاری شده است و نتیجه این شده که امروز از این رقم تنها ۴ همت تحقق پیدا کرده است.

به گزارش ایرنا، در گذشته عملکرد شرکت‌ها و مدیران آنها قابل دسترسی نبود و می‌توان گفت در تاریکخانه قرار داشت. در نتیجه مدیران انگیزه کمتری برای افزایش بهره‌وری داشتند. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، شفافیت عملکرد شرکت‌های دولتی از طریق انتشار عمومی صورت‌های مالی آنها در دستور کار قرار گرفت و وزیر اقتصاد در شهریور ۱۴۰۰ وعده داد که به زودی صورت‌های مالی شرکت‌ها در سامانه کدال قرار می‌گیرد.

براین اساس، برای نخستین بار در تاریخ ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ صورت‌های مالی حسابرسی شده ۳۱۳ شرکت دولتی در سال‌های ۹۸ و ۹۹ برای دسترسی عموم بر روی سامانه کدال قرار گرفت و آخرین انتشار صورت مالی مربوط به هشتم آبان است که صورت مالی یک‌هزار شرکت دولتی و عمومی در دسترس عموم قرار گرفت.

بررسی‌های انجام شده بیانگر آن است که شفافیت بر عملکرد شرکت‌ها تاثیر گذاشته است. براین اساس از یک‌هزار شرکت دولتی و عمومی که صورت مالی آنها منتشر شد، ۷۱۱ شرکت عمومی هستند که بررسی صورت‌های مالی آنها حاکی از این است که ۳۷۶ شرکت نسبت به سال قبل افزایش سود داشتند و از این ۷۱۱ شرکت ۲۷۸ شرکت بیش از ۵۰ درصد افزایش سود داشته‌اند.

برپایه این گزارش، کشتیرانی حافظ دریای آریا ح، گروه مالی سپه (خدمات آینده اندیش نگر) ح، پتروشیمی بندر امام (پتروشیمی ایران – ژاپن)، توسعه آهن و فولاد گل گهر، سرمایه گذاری تجاری شستان، پارس تامین مجد، بانک قرض الحسنه مهر ایران، گروه توسعه اقتصادی تدبیر، توسعه نیشکر و صنایع جانبی آن، سرمایه گذاری و توسعه گل گهر ۱۰ شرکت با بیشترین سود هستند.

پترو فراز آور ساحل تدبیر، توسعه بازاریابی و فروش برق صبا، خدمات دریایی و مهندسی کشتیرانی قشم (تدارکات ناوگان)، توسعه مسکن هرمرگان (مسکن نقش جهان)، لبنیات پاستوریزه پاک آرا سنندج، قطب پتروشیمی سپهر لاوان، پرداخت الکترونیک سپهر، خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی و زیارتی شاهدان کوثر، فن آوران دریا گشتر جنوب اروند و پتروشیمی الماس ماهشهر، شرکت‌های دارای بیشترین درصد افزایش سود (سودهای بالای ۵۰ درصد) هستند.

مطابق آخرین صورت‌های مالی منتشر شده، در آبان ماه ۷۰ شرکت که پارسال زیان‌ده بودند که اکنون سود ده شدند. همچنین زیان انباشته ۴۱۷ شرکت کم شده یا سود انباشته آنها افزایش داشته است.

در facebook به اشتراک بگذارید
در twitter به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در print به اشتراک بگذارید

لینک کوتاه خبر:

https://eghtesad120.ir/?p=9718

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

تسهیلات غیر حضوری بانک ملی

بدون چک، سفته و گواهی کسر از حقوق

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پیشنهادی: