به گزارش اقتصاد ۱۲۰، مسعود براتی، معاون سابق سازمان سرمایهگذاری خارجی اظهار کرد: امروز فعال اقتصادی ما که زمانی با یک توئیت ترامپ تحت تاثیر قرار میگرفت، دیگر نسبت به کنشهای خزانهداری آمریکا حساس نیست، چرا که به تجربه دیده است که دیگر اثر ملموس و جدی بر اقتصاد نمیگذارد.
وی افزود: این نشان میدهد که نظام تحریمی آمریکا علیه ایران، از سال ۲۰۱۹ به نقطه اشباع خود رسیده و در دوران بایدن هم همان سیستم، دنبال شد.
براتی گفت: برای مثال در دوران اوباما برخی از معافیتهای تحریمی اعمال و فروش نفت ایران، تقریبا آزاد شد، اما در دوران بایدن نظام تحریمی دوران ترامپ تداوم یافت و ایران مشمول هیچ معافیت تحریمی نشد.
معاون سابق سازمان سرمایه گذاری خارجی بیان کرد: با این حال برخی معتقدند که بایدن برای باز بودن فضا مذاکره، بحث اعمال تحریمهای سخت را تا مقداری رها کرده و در اعمال آنها جدیتی نشان نمیدهد، که این موضوع برداشت غلطی است.
براتی گفت: خلاصه اینکه در سمت آمریکا ابزار جدیدی برای تحریم وجود ندارد و فقط موضوع بر سر اجرا و اعمال تحریمها است که معتقد هستم اگر آمریکا امروز بخواهد همه آن فشار حداکثری دوران ترامپ را برای اجرای تحریمها بر ایران وارد سازد، باید هزینه سنگین سیاسی-دیپلماسی و امنیتی مانند توقیف کشتی، پرداخت کند و این میزان هزینه بالا برای آمریکا، در کل ابزار تحریمها را از کارآمدی نهایی خود دور و فایده مندی آن را کاهش میدهد.
وی گفت: بنابراین اگر تحریمها از حد مفید بودن خود خارج شود و هزینههای سیاسی-امنیتی برای آمریکا به همراه داشته باشد، دیگر ابزار مفید بودن خود را از دست میدهد.